Over ons

Pharma-Intelligence is opgericht in 2013.

Ons team bestaat uit:

  • Robert van der Linde (software developer)
  • Max Ongering (ziekenhuisapotheker)
  • Sjors de Loor (bedrijfseconoom)

ICT mogelijkheden worden ingezet om oplossingen te bieden voor administratieve processen en inkoop gerelateerde uitdagingen.

Onze kennis van de farmaceutische markt en (ziekenhuis)apotheken combineren wij met hedendaagse programmeertechnieken.

De systemen van Pharma-Intelligence zijn webbased, waardoor deze op iedere computer met internet te gebruiken zijn. Voor de vertrouwelijke informatie zijn de benodigde beveiligingsmaatregelen genomen.

Ons Team

Robert van der Linde

Robert van der Linde

Met meer dan tien jaar ervaring als software developer, waarvan meer dan vijf in een ziekenhuisapotheek van een academisch ziekenhuis weet Robert welke ICT-behoeftes er spelen binnen de Nederlandse farmacie. Deze ervaring combineert hij met zijn passie om mensen in staat te stellen om zich te richten op hun vakgebied in plaats van de bijbehorende administratie.

Expertisegebieden van Robert zijn ziekenhuis verplaatste zorg, logistiek, dure- en wees-geneesmiddelen en integratievraagstukken.

In het verleden heeft Robert onder andere gewerkt voor De Nederlandse Bank en MijnOverheid.nl


Max Ongering

Max Ongering

Na zijn studie farmacie aan de Universiteit van Utrecht heeft Max Ongering gewerkt in verschillende ziekenhuizen, waaronder het Noordwest Ziekenhuis-groep en AMC (AmsterdamUMC), waar hij de registratie tot ziekenhuisapotheker heeft voltooid. In het AMC heeft Max zich eerder onder andere beziggehouden met de inkoop van geneesmiddelen voor het AMC en de IZAAZ. Op dit moment werkt Max, naast Pharma-Intelligence, als freelance ziekenhuisapotheker.

Max haalt zijn energie uit het vereenvoudigen van werkzaamheden door tools te ontwikkelen. Mensen werkzaam in de zorg in staat stellen om met de inhoud bezig te zijn, daar gaat het om, de administratie daaromheen kun je automatiseren. Dát samen met zijn eigen stukje inhoud als freelance ziekenhuisapotheker is voor hem de ideale combinatie.


Sjors de Loor

Sjors de Loor

Sjors de Loor is na zijn studie bedrijfseconomie aan de UvA zijn carriere gestart bij Hexal en later Sandoz, beide leveranciers van generieke geneesmiddelen.

Na vijf jaar hier werkzaam te zijn geweest in verschillende commerciele functies heeft Sjors in 2009 de overstap gemaakt naar de ziekenhuisapotheek van het AMC. In het AMC heeft Sjors brede ervaring opgedaan met de inkoop van geneesmiddelen.

In 2013 is Pharma-Intelligence opgericht en sinds 2018 richt Sjors zich hier full-time op.

Het mooiste resultaat is door middel van moderne ICT technieken complexe processen vereenvoudigen en versnellen.